2014. július 2., szerda

Az én "mühelyem"

Csatlakozva az egyik kedvenc bloggerem,Bardócz Évi / Èvi mühelye által indított szuper kezdeményezéshez,szeretném én is megmutatni Nektek a kis "mühelyemet".Aki nem tudná esetleg,miröl is van szó, itt bövebb információhoz juthat:  http://aholalkotunk.blogspot.hu/

A mühely szó esetemben szándékosan kapott idézöjelet,mert nem rendelkezem konkrétan ilyennel,bár nagyon nagy álmom,hogy egy nap,ha nagyobb lakásba költözünk,legyen egy kis szoba,egy zug,amit kinevezhetek mühelynek,s ahol minden számomra szükséges kellék egy helyen elfér.Hiszem,hogy eljön ez az idö. :)
Volt egy varró asztalkám,illetve van is,de már nem tudom megmutatni,mert nemrég leköltözött a pincébe,hogy átadhassa helyét egy sokkal nemesebb célnak. <3
A varrógép természetesen maradt,és a fantáziámra van bízva,hogy ezentúl hol oldom meg a varrást. Higgyétek el, így színes igazán a feladat...Legutóbb a mosógép tetejére esett a választásom  :) Nem mondhatom,hogy nem volt kihívás.

A decoupage volt az elsö alkotó hobbim.Elsösorban a régi idöket idézö kopottas, repedezett hatást szeretem,szóval ezt is a vintage/shabby chic jegyében üzöm a legszívesebben.A romantikus,nosztalgikus darabok a gyengéim,de készítettem már egész más müfajban is,pl. kicsi gyerekeknek "királylányos" emlékládikót stb...
Van hova fejlödnöm még!Rengeteg technika van,amit szeretnék e téren elsajátítani,így tervben van egy tanfolyam.Jelenleg saját kútföböl,illetve internetes útmutatások alapján próbálom a kívánt hatásokat elérni több-kevesebb sikerrel. :)
Íme az eszközök: szalvéták, festékek, ragasztók, lakkok, ecsetek és sok egyéb...


Ebben a fiókban bújnak meg még többek között az olyan dolgok,mint ragasztópisztoly, kiöntö formák, pecsétek, lyukasztók, keramofix, spárgák, szalagok, különbözö dekorációs kellékek,kiegészítök... 


A felette lévö fiókban kaptak helyet a textilek, csipkék, különbözö anyagok. Ezekböl sajnos hely hiánya miatt nincs annyi, amennyit szeretnék, így ha valamit varrni készülök, akkor legtöbbször direktben vásárolom hozzá a szükséges anyagot/anyagokat. Sokszor emiatt nem hozok el a bolhapiacról gyönyörü vásznakat, textileket, pedig ha valahol, ott aztán tényleg fillérekért kapni. Azt hiszem,ezen a jövöben változtatni fogok, és kinevezek erre a célra legalább egy ládát a pincében. :)

Ugyanennek a fióknak a másik felében laknak, a föleg decoupageolásra használatos fa alapanyagok: kis táblák, ládikók...


...de itt vannak a már korábban bemutatott angyalos képeimhez szükséges vágott deszkalapok is.

Nagyjából egy éve, talán kicsit több, hogy megtanultam autodidakta módon horgolni, ami azóta szenvedéllyé nötte ki magát.
Egy teljes fiók a fonalaké, horgolótüké, és az idök során összegyüjtött horgolás leírásoké...




Fonott ládákban foglalnak helyek a szalagjaim:


Varró dobozkában a tük, cérnák, hímzéshez szükséges kellékek:


Még festésre, bútorgombokra váró IKEA-s tárólókban a gyöngyök, gombok, fém szerelékek és szerszámok:


És üvegcsékben még továbbiak:


Mint láthatjátok, találóbb cím lehetett volna az, hogy "Az én komódom" ...vagy valami hasonló, mert így, fiókokban bújnak meg az én kis kincseim, de a lehetöségekhez mérten igyekeztem átfogó képet mutatni Nektek, hogy miböl készülnek az ezek,meg az azok... :) Remélem,sikerült! 
A "hol?" pedig csak helyrajzi kérdés...hol itt, hol ott... :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése